x
Withered Hand: New Gods

Withered Hand
New Gods

Withered Hand: New Gods

GAFFA

Album / Fortuna Pop!
Utgivning D. 2014.03.10
Recenserad av
Lukas Lind

Folkrocktrubaduren Dan Willson är tillbaka efter en lång väntan. En hel del har hänt sedan releasen för fem år sedan. En allsångsvänlig refräng som den i öppningsspåret på utmärkta låten Horseshoe såg vi inte glimten av på debuten, inte heller det helband som nu backar upp flera låtar av mer medryckande slag.

Vissa bitar påminner mig om svenska Johnossi i sin energi. I övrigt är det mycket The Shins över melodispråket, och Willsons röst är ofta väldigt lik The Shins sångare James Mercers, speciellt i de högra partierna.

Det känns en aning larvigt att år 2014 anklaga ett band för att vara musikaliskt spretigt, när den allmusikaliska grytan kokar samman allt mer för varje dag. Men vissa avvikande delar kan jag inte låta bli att belysa. Låten King Of Hollywood är insvept i ett täcke av svårhanterlig dansbands-vibe, medan punkiga dängan Heart Heart även den sticker ut ordentligt. Emotionella California är skivans starkaste låt med sitt snitsiga flyt mellan stavelserna i versen, som ett briljant manövrerande i en tät puckelpist, kompletterat av en refräng med mycket rymd. På det hela är det en godkänd uppföljare som trampar upp nya områden men som inte når ända fram. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA