x
The Hold Steady: Teeth Dreams

The Hold Steady
Teeth Dreams

The Hold Steady: Teeth Dreams

GAFFA

Album / BMD
Utgivning D. 2014.03.25
Recenserad av
Emil Viksell

Tjusningen med The Hold Steady har alltid varit blandningen. Mixen av springsteenska powerballader och köttiga riffhistorier. Lägg därtill melodiösa pianoslingor och Craig Finns berättarskicklighet och du har ett av de bästa rockbanden som finns för tillfället. 

Tyvärr lämnade pianisten Franz Nicolay bandet under inspelningen av Heaven Is Whenever (2010). Och ingenting tyder på att han kommer tillbaka. Hans Roy Bittanska vindlingar skänkte ett välbehövligt lager av finess och luftighet till riffstampigheten. Bandet har ändå lyckats hantera bortfallet förhållandevis bra, kompenserat med välljudande gitarrslingor, både på föregångaren och Teeth Dreams.

Sämst är bandet när de bara larmar och enkom förlitar sig på pungrockens kraft. Här finns dock inte mycket av sådana osofistikerade tilltag. Visst är det tungt riffigt bitvis, men låtarna är grundligt ihopplockade och belagda med ett sugande tryck – som ofta saknades på förra plattan. Avslutningen är storslagen, med rock-triptyken Big Cig, Wait A While och Runner's High samt det episka berättandet i låtarna Almost Everything och Oaks

The Hold Steady kommer givetvis aldrig göra en bättre platta än Boys And Girls In America (2006). Men det kommer å andra sidan inget annat band heller. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA