x
Tkačuk : Dark/Light

Tkačuk
Dark/Light

Tkačuk : Dark/Light

GAFFA

Album / Tack För Igår
Utgivning D. 2014.03.27
Recenserad av
Linn Jannesson

När Tkačuk gjorde upp med sina innersta tankar sorterade han dem som mörka eller ljusa, ett fåtal hamnade i gränslandet. Resultatet blev hans solodebut. Adventure Of-medlemmen har gjort en skiva som är personligare och smutsigare än något ur duons repertoar. 

Dark/Light är demoner, drömmar, dans och hårda electrobeats. På förstaspåret Babylon (Dark) visar Tkačuk att detta blir något utöver det vanliga. Olika bilder målas upp av introt som skulle kunna vara soundtrack till en animerad Tim Burton-film, och beatet som följer skulle kunna lägga grunden för vilken dans-hit som helst.

Konceptet "mörka" och "ljusa" låtar är intressant i sig självt och det går att känna av uppdelning lätt rent musikaliskt – textmässigt är det svårare. Som på F.E.A.R (Dark), det starkaste spåret på skivan, finns det ett tydligt ljus i den repeterade textraden "It was the last time you noticed the fear/In my eye".

Hela skivan är egentligen ett elektronsikt experiment – ibland står svaret tydligt och det är njutbart, ibland når det inte hela vägen och man lämnas utmattad med en obesvarad hypotes.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA