x
Jaqe & Marcus Price: Eikon

Jaqe & Marcus Price
Eikon

Jaqe & Marcus Price: Eikon

GAFFA

EP / Slang Musik
Utgivning D. 2014.03.21
Recenserad av
Veronica Larsen

Det är ett år in på det nya millenniet och Fattaru släpper singeln Första Femman. Mackan (Marcus Price) är sist ut att lägga sin vers på låten. Han proklamerar "Så härmed gör vi vårt namn känt och rent allmänt höjer standarden i hela branschen". Med de orden skjuter han det framtidsskott som landar rakt i in krysset på 2014: Eikon.

Numera har Marcus passat micken. På Eikon är det Malmösonen Jaqe som sköter rappen och Price som står för musiken. Tillsammans har de gjort en EP där ingen tar större plats än den andra. Det är likadelar morgondagsbeats och köraöverrap. Det är en DJ och en MC som levererar det som saknats på den svenska hiphopkartan. En duo som bygger broar och söker rötter utanför Sveriges gränser utan att för den delen sluta observera vad som händer innanför.

Att Marcus kan göra tjock festmusik vet vi. Att Jaqe spottar ord som ingen annan skulle ta i sin mun vet vi. Men att dessa två ihop skulle vara ett giftermål av sällan skådat slag, nä det visste vi nog inte. Eikon berättar inte det förväntade, det är en EP som trollbinder oss ärligt och brutalt. Det är sex låtar som inte frågar om lov, sex låtar som höjer nivån.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA