x
Skrillex: Recess

Skrillex
Recess

Skrillex: Recess

GAFFA

Album / Atlantic/Warner
Utgivning D. 2014.03.19
Recenserad av
Emil Viksell

Dubstep för arslen. Eller "brostep" som det nedvärderande kallas. Det är knappast en missvisande benämning. Det är också det som serveras när Sonny Moore debuterar – japp, i dessa dagar är man mer eller mindre veteran när man släpper sitt första regelrätta album. Det är fortfarande den där mixen av big beat och dub. Det är fortfarande någonting som är kul i små doser på ett dansgolv. Och det är fortfarande någonting som i längre stunder är olidligt.

Skrillex har ändå denna gång släppt in något mer syre i produktionen. Låtit andra influenser lätta något på den entoniga, upphackade och skarpa ljudbilden. För det är ändå när Skrillex inte är Skrillex han är som allra bäst. Precis som Summit var bästa låten på Bangarang EP (2011). I den drömska Fire Away lämnas till och med de där chica robotljuden, som är hans signum, helt på hyllan – fantastisk låt. Och Niki & The Dove samplingen Ease My Mind är fin, även om han där inte kan låta bli att kladda med vulgärknapparna.

Musik för klubben, gymmet eller för att tonsätta ett spring break. Också musik som är väldigt medveten om sin egen dumhet – och skiter i det. Säkert spännande för kidsen och kritiker som kämpar desperat för att visa att de är "nere" med samma kids. För oss andra finns en hel uppsjö av annat, betydligt intressantare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA