x
De Lux: Voyage

De Lux
Voyage

De Lux: Voyage

GAFFA

Album / Innovative Leisure
Utgivning D. 2014.04.08
Recenserad av
Jonathan Eklund

I De Luxs bio beskrivs de som en "post-disco dance-punk DIY"-duo. Personligen förstår jag inte ett smack av det där, men det gör en onekligen intresserad. Och visst finns det något i de där orden när man börjar lyssna. Det känns absolut som att Los Angeles-grabbarna Sean Guerin och Isaac Franco har en gör-det-själv-attityd till projektet och visst känns det både disco och punk, på något konstigt vis.

Plattan tar sig egentligen en rad olika riktningar, och det är kanske därför man benämner duons sound så abstrakt och flummigt. För i vissa spår, som öppnande Better At Making Time, känns de som ett funkigare Hot Chip medan de i andra, som Love Is A Phase, snarare sitter på ett extremt futuristiskt 80-talssound. Det låter ibland som något som inte riktigt fick plats på Daft Punks Random Access Memories för att i nästa mer påminna om svensk balearisk pop.

Det är smittande, spännande och välgjort. Och kan mycket väl vara bandet som får igång dina förfester i sommar. Det är liksom lite så de låter.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA