x
Dan Sartain: Dudesblood

Dan Sartain
Dudesblood

Dan Sartain: Dudesblood

GAFFA

Album / One Little Indian
Utgivning D. 2014.04.28
Recenserad av
Jonathan Eklund

Det räcker egentligen att titta på skivans omslag och sedan lyssna på de två första spåren för att förstå problemet med den här skivan. Den saknar helt riktning. Det behöver inte vara ett problem att en artist vill ta sig friheter och blanda genrer, absolut inte. Men när spår efter spår efter spår är något nytt, då frågar man sig varför artisten ens bemödat sig att plocka ihop ett album.

Från rivigt, punkrockiga inledande titelspåret kliver Dan Sartain in i en cover på Pass This On. Hur den här Alabama-pojken hittat till The Knife går bara att spekulera i. Det är dock mer intressant att fundera på varför han låter som en äcklig, överförfriskad gubbe när han tolkar låten. Klassiskt låtmord.

Det skulle inte vara några problem att plocka ut två kortare EP:s från skivans låtmaterial. En rivigare och en lugnare. Där den rivigare får fokusera fullt ut på de amerikanska punkinfluenserna och den lugnare får fortsätta på den mer countryosande bluesrocken. Oavsett; bestäm dig Dan, det här spretar för mycket.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA