x
Vampire, Miasmal, Morbus Chron: Truckstop Alaska, Göteborg

Vampire, Miasmal, Morbus Chron, Truckstop Alaska, Göteborg

Vampire, Miasmal, Morbus Chron: Truckstop Alaska, Göteborg

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Under rubriken Death Comes Ripping samlade skivbolaget Century Media tre av sina svenska akter, som alla tre har släppt plattor under våren; göteborgarna i Vampire och Miasmal samt Morbus Chron.

Vampire är första band ut och det hajpade gänget sparkar igång kvällen ordentligt med sin pigga, smutsiga thrash metal-attack. At Midnight I'll Possess Your Corpse sätter ribban för resten av den tämligen koncentrerade konserten och Vampire håller hela vägen ut.

Behållningen är framför allt den smått säregna sångaren Lars Martinsson, som med sitt oberäkneliga scenspråk axlar frontpersonsmanteln med den äran. Med stirrande blick levererar han varje textrad med pondus, samtidigt som han gör smått udda utfall då och då och mickstativet går sönder redan under första låten. Vampire är utan tvekan den största behållningen den här kvällen.

Miasmal är nästa band för kvällen, men får tyvärr ses som lite av en parentes, möjligen en aning sänkta av Vampires energifyllda öppningskonsert. Miasmal spelar en death metal som är mer traditionell 91-döds med gitarriff som andas punkarv och svarar för en stabil konsert som tar sig efter hand, men som inte riktigt lyfter.

Märkligt nog är det sedan Morbus Chrons tur att avsluta kvällen. De är det enda bandet som inte är från stan och de spelar den mest intrikata musiken, som i mitt tycke snarare hade passat som öppningsakt, när öronen var pigga och promillehalten bland publiken lite lägre. Tyvärr har Morbus Chron också de glesaste publikraderna den här kvällen, vilket är lite av synd och skam, för färska Sweven är en death metal-platta som sticker ut med sina progressiva drag.

Tanken inför konserten hur dess virvlande arrangemang skulle gå hem på scen har funnits, men snarare än att vara introvert och knepigt maskeras låtarnas komplexitet av den attack med vilken de levereras. Förmodligen hade Morbus Chron träffat mer rätt om de spelade tidigt, men det är ändå en riktigt mäktig smocka till konsert de levererar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA