x
Mayhem: Esoteric Warfare

Mayhem
Esoteric Warfare

Mayhem: Esoteric Warfare

GAFFA

Album / Season Of Mist
Utgivning D. 2014.05.23
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

De ettriga riffattackerna och den kala, fientliga produktionen vittnar om att Mayhem aldrig lämnat kaoset bakom sig. Det är bara mer kontrollerat. När fanbärarna av andra vågens black metal återvänder efter sju år, gör de det utan Blasphemer (som stod för all musik på 2007 års Ordo Ad Chao) och väljer istället att ta musiken till en konceptuell arena. 

Trots medlemsrotation och kontroverser står den musikaliska kärnan och arvet till det tidiga 90-talet fortfarande i relativt fokus; till stor del på grund av Attila Csihars atypiska sångstil. Precis som på kultplattan De Mysteriis Dom Sathanas är det ungrarens plågade skrik och väsande som är höjdpunkten. Sångaren har en förmåga att vända ut och in på sig själv till den grad att han stundtals når nya sjuka vokala nivåer. Six Seconds och Throne Of Time kan närmast beskrivas som ett genmanipulerat svin med strupcancer som stått bakom micken. 

Rent musikaliskt tar Esoteric Warfare vid där föregångaren slutade; med ena foten förankrad i rötterna och den andra sökandes efter nya outforskade avgrunder. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA