x
Tune-Yards: Nikki Nack

Tune-Yards
Nikki Nack

Tune-Yards: Nikki Nack

GAFFA

Album / 4AD
Utgivning D. 2014.05.05
Recenserad av
Jonathan Eklund

Det är årets första riktigt fina vårdag. Solens strålar riktigt värmer när man kliver utanför dörren, ja till och med luften bär med sig ett uns värme. Där och då, på den första promenaden i solen, är stunset i steget alldeles speciellt. Det känns som att man kan upptäcka allt igen. Och att man runt varje hörn kan få se något nytt. Den känslan, det stunset besitter Tune-Yards.

På sätt och vis kan hela skivan ses som en promenad. Men genom ett förändrat ljudlandskap, istället för igenom en botanisk trädgård på väg att slå ut i blom. Den inleds med funkig lo-fi-pop, men tar lyssnaren vidare till ett mer souligt R&B-sound i och med Time Of Dark. Så fortsätter det, att ständigt förändras. Look Around bär jazziga undertoner och Sink-O sitter på en bastrumma som är läskigt lik den The Knife använde på flera spår under Shaking The Habitual.

Ständigt närvarande är ändå de influenser till afrikansk musik, och när skivan närmar sig slutet slår de ut i full blom. Visst, det kanske spretar men det görs med glädje och nyfikenhet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA