x
Sohn: Tremors

Sohn
Tremors

Sohn: Tremors

GAFFA

Album / 4AD
Utgivning D. 2014.04.07
Recenserad av
Veronica Larsen

Sohn inleder Tremors starkt. Tre av spåren är tidigare släppta singlar. Direkt får vi det som kännetecknar honom: vibrerande genljud. Som en studsande boll kommer det tillbaks till dig. Brittiska Christopher Taylor som Sohn verkar inom en påtagligt aktuell och blommande genre: alternativ, indie-R&B. Han har producerat åt bland andra Banks och Kwabs samt remixat Rhyes Sade-doftande Open från förra året.

För att jämföra: Sohn har inte How To Dress Wells värme, inte heller James Blakes mystik, men rör sig på samma spelplan. Den som vill sätter ett likhetstecken mellan honom och tidiga Junior Boys. Låten Lights skulle mycket väl kunna ha varit ett tidigare verk av den Kanadensiska duon.

Tremors är bearbetad sorg, kanske ett krossat hjärta av en stor första kärlek. För den flyktige kan det te sig något melodramatiskt: res dig upp! Men för den känslige, som vet att inga känslor är för små för att kännas stora gör Christopher något modigt. Han sätter dem på pränt och kör reverb, om och om igen, för det är så det känns.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA