x
The Baboon Show: Damnation

The Baboon Show
Damnation

The Baboon Show: Damnation

GAFFA

Album / National
Utgivning D. 2014.05.01
Recenserad av
Emelie Fredriksson

The Baboon Show har sedan dag ett levererat den sortens punkrock som känns som ett knytnävsslag i ansiktet. Serveras bäst live, med ett par öl i kroppen och i en svettig, liten lokal.

Live gör det inget att man kör gasen i botten och låter allt gå snabbt, snabbt, snabbt. Men på skiva kan det bli till ett problem. Bandets sjätte album levererar som vanligt energi och stök, men ack vad fort det går. Tio spår på 27 minuter känns som en piss i havet för att vara korrekt. Det finns allt för få låtar med text som går att skrika med i. Ja, det finns fortfarande spår av politiska budskap och kärleken till punkrocken, men det hinner inte etableras innan det är dags för att hoppa vidare. Att bandet har fått ny basist i Frida Ståhl från LaPuma bådar dock gott inför framtiden, musiken känns både ett strå vassare och hårdare med henne bakom strängarna.

Kanske kände sig bandet tvingade att ge ut en ny skiva för att de firar tio år som band i år, eller var det så att de ville spela in allt material innan deras studio sedan två album tillbaka såldes? Oavsett vad, så är både musiken och texterna enklare den här gången, och jag saknar motsvarigheter till tidigare rökare som Heidi Heidi Ho Ho och You Got A Problem Without Knowing It.

 

 

 

 

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA