x
Kaiser Chiefs: Education, Education, Education & War

Kaiser Chiefs
Education, Education, Education & War

Kaiser Chiefs: Education, Education, Education & War

GAFFA

Album / Fiction
Utgivning D. 2014.03.31
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Allt sedan Kaiser Chiefs debut Employment år 2005 har de varit ett av få band som följt mig genom åren. Indierockarna från Leeds poppade upp ungefär samtidigt som andra band i samma genre var stora, The Killers, Arctic Monkeys och Coldplay, men fick aldrig något större gehör bland publiken i Sverige.

Genom åren och skivsläppen har bandets nyfikenhet lyst igenom, och rocken har låtit både bombastisk, avskalad och nästintill gitarrlös. Två saker föll mig i tanken när jag lyssnade igenom bandets Education, Education, Education & War första gången. Ett: den nye trummisen Vijay Mistry (och första nya medlemmen sen genombrottet) gör ett riktigt bra jobb. Två: nej, ännu ett band som har låtit sig influeras av den tydliga synthtrenden som verkar rotera nu bland var och varannan etablerad artist.

Men, efter att ha gett skivan några mer varv i skivspelaren släppte den andra av känslorna och ersattes istället av två nya tankar. Ett: aha, det här är en så där motvillig skiva som smyger sig på dig. Två: Kaiser Chiefs är fortfarande väldigt duktiga på den sorts indierock som präglade början av 00-talet.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA