x
Zacharias Blad: Zacharias Blad

Zacharias Blad
Zacharias Blad

Zacharias Blad: Zacharias Blad

GAFFA

Album / Epic
Utgivning D. 2014.04.30
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Till alla er som tyckte mer om Laakso än Markus egna soloprojekt. Till alla er som tyckte Håkan Hellström lät allra bäst i början av sin karriär och till er som har svårt att väja för Kristian Anttilas raka texter och lockiga hår. Det har fötts en ny arvtagare.

Allt sedan vi först fick höra från Zacharias Blad med Jag Är Gay har den askungeliknande sagan gäckat; den om hur han gick från att vara gatumusikant till musiker med skivkontrakt på Sony på bara ett år. Och allt på grund av att han på en fest spelade upp rätt låt för rätt kille. Han fick snabbt rotation på radio och hyllades som Stockholms svar på Håkan Hellström. Visst är det frestande att då ta tillvara på en sån komplimang, något som de senare låtarna på skivan skvallrar om med hummande röstfilter och tongångar som flörtar med viskonsten.

Och visst får man lov att influeras av sina idoler, men bäst är de spår där Zacharias själv står som centrumfigur. När han ifrågasätter machoideal och när han naket sjunger ut om hur det är att bli lämnad av den man älskar.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA