x
Hurula: Vi Är Människorna Våra Föräldrar Varnade Oss För

Hurula
Vi Är Människorna Våra Föräldrar Varnade Oss För

Hurula: Vi Är Människorna Våra Föräldrar Varnade Oss För

GAFFA

Album / Stranded
Utgivning D. 2014.04.23
Recenserad av
Jonas Appelqvist

Ränderna går aldrig ur, det går inte att lära en gammal hund att sitta. Slitna uttryck om invanda mönster och sociala ursprung. De kan med enkelhet appliceras på Robert Hurula. Och tack och lov för det. Med en bakgrund i bland annat Masshysteri och lysande Regulations har han ett gediget musikaliskt förflutet och högt ställda förväntningar att leva upp till. Det lyckas.

"Lova och skjut mig om jag nånsin blir som dom"

Vi Är Människorna Som Våra Föräldrar Varnade Oss För är en solodebut sprungen ur ett hjärta som är kluvet. En del kvar i punkscenen, en annan som hänger sig åt dramatiska melodier som tilltalar gemene man och det är klart och tydligt att detta är ett viktigt album. För upphovsmannen, för publiken.

Det är en skiva som handlar om vår samtid, den smutsiga och vanskapta. En skiva som pockar på uppmärksamhet, som vill höras och synas. Och exakt så är det, det är svårt att blunda för direktheten i Hurulas approach. Det har, i förhandssnack, dragits paralleller till en 40-åring från Göteborg och visst, till viss del är det tänket befogat men det är att göra Hurula orättvisa. Det här är mycket bättre och mer angeläget.

Ådrorna från forna punkbanden är intakta och är något som ger Vi Är Människorna Som Våra Föräldrar Varnade Oss För en nerv som tilltalar. Det är, något motsägelsefullt, en tillrättalagd ljudbild som samtidigt dryper av smuts, ett nödvändigt grepp i det samtida musikklimatet.

Hurula har gjort ett av årets album. Fakta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA