x
Lykke Li: I Never Learn

Lykke Li
I Never Learn

Lykke Li: I Never Learn

GAFFA

Album / Warner
Utgivning D. 2014.05.05
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Hon må hävda att hon aldrig lär sig, men Lykke Li vet sannerligen hur albumtrilogin hon klätt i flera nyanser av dyster kärlek och skimrande pop ska sys ihop. Främst när hennes nya musik, uteslutande powerballader av ett eller annat slag över nio spår, låter som unika Lykke Li-verk och låter som musik som inte kan vara någonting annat än skapta av Lykke Li. I Never Learn är någonting utöver det vanliga och exakt det alla fans hon har världen över har längtat efter. Och även när det inte är lika säreget fyller allt sin funktion ändå.

Vissa stycken känns aningen mer stöpta i en enklare låttradition, må det vara härstammat från pop eller rock eller något däremellan. Men de spår vars sömmar och trådar och helhet känns som typiska unika Lykke Li-alster, är istället klassiska ballader, skrivna efter klassiska mallar, följande klassiska strukturer. Och tillsammans är alla nio låtar väldigt tydligt relaterade till varandra, ihopsatta på ett album där de alla har sin plats och fungerar med varandra.

I Never Learn är vackert, vemodigt, stort och tungt och bombastiskt; det är på alla sätt och vis ett album som korrekt representerar den artist Lykke Li är känd för att vara, och bevisligen fortfarande är. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA