x
Kelis: Food

Kelis
Food

Kelis: Food

GAFFA

Album / Ninja Tune
Utgivning D. 2014.04.21
Recenserad av
Daniel Horn

Som pånyttfödd klev hon in i rollen som den respektingivande techno-divan. Omsvärmad av in-i-minsta-detalj-justerade loopar och futuristiska synthljud blev hennes själfulla röst ett med själlösa ettor och nollor. Och saken var biff, långt innan Food än fanns i tankebanorna.

Det här var för fyra år sedan. Flesh Tone, kanske ett av 2010 års mest underskattade verk, var Kelis revansch på musikindustrin och en fet och härlig loska rakt i fejjan på de som trodde att sångerskans bäst före-datum var passerat. Kortfattat: Kelis satte med Flesh Tone upp en stor neonlysande "I will survive"-skylt som blinkade i dess mest ögonfrätande kulörer.

Sedan gick hon vidare och det genom ett samarbete med TV On The Radios musikarkitekt Dave Sitek. Detta geni som antagligen hade en hel del att säga till om med Food, för det låter Dave Sitek. Det låter varmt, lite småskitigt och proffsigt. På tomgång, mer eller mindre.

Så låt oss en gång för alla konstatera att Kelis fullt mänskliga och hesa tonfall mår bäst när den chockas av kalla och hårda beats. Då skapas det unika.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA