x
Felix Wickman: I Recommend Swimming

Felix Wickman
I Recommend Swimming

Felix Wickman: I Recommend Swimming

GAFFA

Album / Kvalität
Utgivning D. 2014.05.15
Recenserad av
Daniel Horn

I likhet med Chad VanGaalen gör Felix Wickman en Neil Young 2.0. Och om det hade varit så enkelt som en dubbel efterapning hade resultatet blivit bra men aldrig utstickar-bra. Nu är inte Felix Wickman en "efterapare" eller en "vem som helst". Nej, han är så mycket mer.

Hans musik är på sina håll rent av ogreppbar samtidigt som den vilar på en folkbetonad och gedigen plattform. Texterna på sina håll abstrakta. Hans krökta toner får lov att ta nästa oväntade steg. Lyssna på Boy Under Water för det yttersta exemplet. Det finns ingen logik i den och det är därför resultatet är så hänförande.

För varje del som följer på I Recommend Swimming hör man allt tydligare en person som vill allt annat än att fastna, men med det sagt blir det aldrig utpräglat teoretiskt. Nej, Felix Wickman är inte vem som helst. Han är så mycket mer. Hans musik får mig att ligga vaken mitt i natten och jaga efter svar, med fler frågor till följd. Däremot påminns jag återigen om att musik ibland är något utomjordiskt. Helt utan logik.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA