x
SödraSidan: För Evigt Unga

SödraSidan
För Evigt Unga

SödraSidan: För Evigt Unga

GAFFA

Album / Playground
Utgivning D. 2014.05.07
Recenserad av
Emil Viksell

Jutte och Chrippa har aldrig varit de skickligaste textsnidarna eller styvaste rapparna. När Dalenbarnen nu äntligen albumdebuterar är det samma gamla visa som bjuds, och i viss mån samma gamla visor – många av låtarna på plattan har funnits på nätet rätt länge. Det blir också en hel del frossande i nostalgiska tillbakablickar, med den där blicken som är människor som "vuxit upp" förunnat.

Men det är ändå någonting med SödraSidans uttryck som tilltalar, någonting som dessutom tilltalar väldigt mycket. Anspråkslösa ord och soulsamplingar à la klassisk West Coast-rap. Inget trassel i produktionen, inget jidder, inga konstigheter. Att det är gammal skåpmat som hamnar på vax gör inte så mycket. Det är låtar som stått sig bra mot den senaste tidens tand. Södra Sidan är i remixversionen dessutom en av de bästa svenska hiphoplåtarna som gjorts de senaste åren.

Den här skivan kommer förhoppningsvis snurra mest överallt i semestertider. Musik behöver inte vara så avancerat. Den kan vara som sommaren: sol, öl och gamla minnen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA