x
RAC: Strangers

RAC
Strangers

RAC: Strangers

GAFFA

Album / Cherrytree Records
Utgivning D. 2014.04.01
Recenserad av
Veronica Larsen

Remix Artist Collective (RAC) har som musikkollektiv remixat många av de stora inom indierock- och pop under 2000-talet, men för tillfället består RAC endast av grundaren André Allen Anjos. Strangers är hans debutalbum. Ett album lika trallande trevlig och ofarlig som inledningen av Talking Heads-låten This Must Be The Place. Det finns en avgörande skillnad dock. This Must Be The Place utvecklas till något mer, innehåller tuggmotstånd, Strangers erbjuder tyvärr mindre av den varan.

Med det sagt så är det ändå inget fel på vad RAC åstadkommit, för det är stundtals en riktigt välgjord skiva, hela 16 spår med 14 olika artister: Tokyo Police Club, Matthew Koma, Tegan And Sara, Kele & Mndr för att nämna några. Det borde finnas all anledning till att bli mätt bara genom att kolla på menyn. Men trots bredden, trots mängden artister så blir det aldrig bestånde intressant.

En orättvis jämförelse kan tyckas, men Strangers befinner sig inte i närheten av förra årets remixer; där RAC tog låtar av exempelvis Ms Mr och Yacht till helt nya höjder. Det känns därför inte som en slump att just Yacht, levererar bäst av artisterna på skivan med låten 405. Även St. Lucia och Speak gör fina spår. RAC kan bättre än så här, det vet vi. Bättre råvaror och Strangers hade varit en gourmetmåltid.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA