x
Pink Mountaintops: Get Back

Pink Mountaintops
Get Back

Pink Mountaintops: Get Back

GAFFA

Album / Jagjaguwar
Utgivning D. 2014.04.30
Recenserad av
Jonathan Bengtsson

Det går inte en dag utan att jag tänker på Wished I Was A Giant. Ljudbilden tycks tvagad i så mycket dist att det låter som om någon öst ned tunnor med grus i dina trumhinnor och skakat runt dig som en pucko. När andra band har intentionerna att mangla fram amerikansk lo-fi-rock, är det i princip bara Guided By Voices Vampire On Titus du bör ställa dem i paritet med.

Kanadensiska Pink Mountaintops är mer ett tillstånd än ett band. En geléartad massa där människor flyter in och ut, som vore det ett svenskt VPK-kollektiv 1973. Permanenta vakter är Stephen McBean och Greg Foreman, som med en omsorg värdig The Band måste älska den amerikanska musiktraditionens parnass. Och de behandlar sina små skevheter till sånger som barn; håller dem lite för hårt, men pumpar in stor kärlek i ljudspåren. Och trots flera låtars anthemknutna näve så klättrar Get Back bara delvis så högt att det skakar i hjärnan.

Pink Mountaintops framstår här paradoxalt nog som tja, trygga i sin otrygghet. De borde dragit lite, lite mer åt Vampire On Titus, viskar någon.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA