x
Jessica Lea Mayfield: Make My Head Sing ...

Jessica Lea Mayfield
Make My Head Sing ...

Jessica Lea Mayfield: Make My Head Sing ...

GAFFA

Album / ATO Records
Utgivning D. 2014.06.02
Recenserad av
Josefine Hildingsson

Ibland är det enkla det bästa. I fina Standing In The Sun kommer Jessica Lea Mayfields speciella röst verkligen till sin rätta i titeln som repeteras om och om igen låten igenom. Men det fungerar alldeles utmärkt med den där lite vingliga och ljusa rösten till de tunga gitarriffen som bär på tydliga blinkningar till Nirvana också. Hennes husgud är Dave Grohl och det är uttalat att nya Make My Head Sing … är något av en hyllning till och djupt inspirerad av honom.

Jessica Lea Mayfield har varit verksam i musikbranschen sedan hon var åtta år och är oförtrutet produktiv. Bakgrunden i bluegrass-sammanhang märks till viss del. Hon balanserar någonstans mellan rock, pop och country men i det här fallet lutar hon med ena benet betydligt tyngre på rock-grunden. Hennes tidigare samarbete med The Black Keys Dan Auerbach är avbrutet, för nu i alla fall, men direktheten och enkelheten är bevarad.

I I Wanna Love You sjunger Jessica Lea Mayfield om galenskap med den vänaste röst "I'm insane I wanna love you" och som ett hot "you're gonna find this out". Texterna är allt från bara svarta till svart humoristiska men det försvinner, tyvärr, lite bland de slamrande gitarrerna.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA