x
The Horrors: Luminous

The Horrors
Luminous

The Horrors: Luminous

GAFFA

Album / XL Recordings
Utgivning D. 2014.05.14
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

När The Horrors 2007 släppte Strange House var det ett träskbluesigt punkband som blandade The Cramps med The Birthday Party. Till nästa platta, den fullkomligt fantastiska Primary Colors, hade gruppen slipat bort all avighet och distortion och istället spelat in en new wave-klassiker som luktade Can, Gang Of Four och Simple Minds. På 2011 års Skying förfinade bandet bara sin formel och det är där vi befinner oss idag.

Luminous har tagit 15 månader att spela in och det är uppenbart att det är för lång tid. För de har putsat och filat så mycket att allt som överhuvudtaget sticker ut är borta. Det är mer synth, mer mattor av musik och mindre melodier, nerv och bra låtar. Men det är fortfarande The Horrors, ett av de mest intressanta banden som existerar idag, bara lite mer stadiumrock och de där Simple Minds-influenserna har fått ta ett steg framåt.

Men till nästa gång kan man hoppas att de spelar in lite snabbare, lite råare och låter musiken vara lite mer avig. Perfektion är inte alltid fantastiskt.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA