x
Ninsun Poli: Breaking Rules

Ninsun Poli
Breaking Rules

Ninsun Poli: Breaking Rules

GAFFA

EP / Ninsun Poli
Utgivning D. 2014.04.28
Recenserad av
Kristofer Hadodo

GAFFAs Daniel Horn sparade inte på krutet när han omfamnade titelspåret från Ninsun Polis nya EP: "Det låter stort, starkt, proffsigt, sylvasst – en vers och en refräng som gifter sig gott och följande musikaliska bröllopsfest är bland det mest häpnadsväckande vi har skådat på den här sidan 2014". En utmärkt låt med en tidlös refräng.

För egen del är dock Hey Lover skivans mittpunkt. Den bygger huvudsakligen på smattrande trummattor och en extremt närvarande sångerska. Låten dryper av energi och Ninsun Poli ger allt. När hon skriker sig hes i sticket är det omöjligt att värja sig. Hey Lover lanserades med video redan förra året och det är en skam att inte fler upptäckt mästerverket.

Att Johan T. Karlsson producerar märks särskilt i Do It. Här är det samma karakteristiskt studsiga electropop som han själv gör i Familjen. Ninsun Poli hanterar sin uppgift väl men låten blir onödigt tjatig. I finalnumret Faces sänks hastigheten avsevärt. Musikaliskt är det fint kontrasterande till de tidigare urladdningarna. Sångerskan är dock uppe i varv och har svårt att anpassa sig så väl som hon borde till lounge-atmosfären.

Sammantaget är Breaking Rules en provkarta över Ninsun Polis repertoar. En mycket lovande sådan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA