x
How To Dress Well: What Is This Heart?

How To Dress Well
What Is This Heart?

How To Dress Well: What Is This Heart?

GAFFA

Album / Weird World Record Co
Utgivning D. 2014.06.23
Recenserad av
Veronica Larsen

Tom Krell är mannen bakom How To Dress Well. Albumet What Is This Heart? är hans tredje i ordningen, och i likhet med hans förra släpp, kritikerrosade Total Loss som kom 2012, föregås även detta album av två fantastiska singlar: Words I Don't Remember och Repeat Pleasure.

När Tom var liten sjöng hans mamma låtar av Smokey Robinson för honom. Tack för det Toms mamma. För i Krells pojkaktiga, något ljusa stämma, finns en självklar portion av soul och R&B. How To Dress Well har gjort fina covers på både R Kelly och Janet Jackson samt medverkat på högkvalitativa singlar av Flume, Active Child och Jacques Greene. Men det universum som How To Dress Well svävar i är något alldeles eget.

What Is This Heart? är en lite poppigare, mer romantisk uppföljare till förra skivan. Det är definitivt en skiva mer än två fantastiska singlar. Att sätta fingret på vad Tom lyckas med är inte helt enkelt, men det finns något väldigt mänskligt i det han skapar. En värme i det ledsna och en operfektion som lämnar en med känslan av delad sorg, delad glädje. Som om handen har sträckts ut och du får ta den.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA