x
Sjukstugan: PsykoAkustik

Sjukstugan
PsykoAkustik

Sjukstugan: PsykoAkustik

GAFFA

Album /
Utgivning D. 2014.05.11
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

Sjukstugan har aldrig hört talas om konventioner, regler eller ramar. De gör det som faller dem in. Oavsett om det är att mixa barnvisor i moll eller att rappa om teknikhetsen. Varje låt har sin egen palett. På sammanlagt 14 spår rubbar de tid och rum, PsykoAkustik befinner sig i en egen sfär dit få vågar sig. Det är inte säkert att man trivs, men det korta besöket efterlämnar ändå intryck.

Dirty Jens verser rasslar mest av populärkulturella referenser och det kräver mycket av lyssnaren att hänga med när musiken krumbuktar sig. Älskar man samplingar och stoj pekar kompassen rakt mot Sjukstugans säregna crazyness. 

Även om det är tacksamt att sicksacka sig igenom små gliringar till samtiden med en humoristisk ton så stannar känslan vid att ansträngningen kanske varit större vid att sampla och rimma än vid att fylla musiken med storslagenhet. PsykoAkustik är en ö dit man gärna åker på besök men efter att ha ramlat ned i cirka tusen psykedeliska kaninhål längtar man efter en fast punkt att hålla sig fast i. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA