x
Foxes: Glorious

Foxes
Glorious

Foxes: Glorious

GAFFA

Album / Sign of the Times
Utgivning D. 2014.05.12
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Louisa Rose Allen bakom artistnamnet Foxes balanserar på en tunn linje mellan egensinnig elektro-pop och allmängiltig, dansorienterad elektro. Debuten både flyger och faller, men rösten, den håller hela vägen.

Hon är singer-songwritern som från ingenstans dök upp och knep en Grammy i kategorin bästa danslåt, framför mer erfarna artister som Calvin Harris och Armin Van Buuren. Inte ens Foxes själv trodde hon hade en chans med nominerade singeln Clarity och hade passat på att smyga ut från den amerikanska prisgalan för att ta en öl med några branschkollegor. Det blev en snabb språngmarsch upp på scen och därefter vidare in i musikvärlden. Kanske har du hört singeln Let Go For Tonight, där hon låter rysligt lik skönsjungande Florence Welch.

Debuten Glorious balanserar mellan radioskval och mer egensinniga spår där hennes röst fint bär fram egenskrivet innehåll. Att placera henne i facket ytterligare en dansakt är frestande, men det ryms både en eftertanke och en nyfikenhet på debuten som gör att hon slinker ur fällan. Lägg denna 25-årings namn på minnet, Louisas debut kan bli början på något större.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA