x
Alexis Taylor: Await Barbarians

Alexis Taylor
Await Barbarians

Alexis Taylor: Await Barbarians

GAFFA

Album / Domino Recording Company
Utgivning D. 2014.06.09
Recenserad av
Veronica Larsen

Det känns som ett kärt återseende att lyssna till Await Barbarians – andra skivan från Alexis Taylor. Solodebuten Rubbed Out kom 2008. Alexis är troligtvis mest känd som en av medlemmarna i brittiska bandet Hot Chip, och är du en Hot Chip-kramare kommer du att känna igen rösten. Den där stämman som är så säregen och hypnotiserande. På Await Barbarians står den i förgrunden, vilket är positivt.

Tempot är lågt, nästintill sömnigt ibland. Vi bjuds på en torr, något sparsmakad coctail, för Alexis vet hur man arbetar med få ingredienser. Han vet även hur man bygger närhet till lyssnaren. Await Barbarians är lite som att få vara publik i ett solupplyst rum, sitta där på stolen tyst och känna sig privilegierad.

Den senare delen av skivan är något bättre. Kanske är det lekfullheten som gör sitt. Ankorna som snackar på Piano Ducks eller den tunna, försiktiga panflöjten i bakgrunden på New Hours. Eller så är den enkla förklaringen att vi där hittar albumets absolut bästa spår: Am I Not A Soldier? En låt fulländad i sin enkelhet där varenda litet ord rullar ut från Taylors tunga i perfektion.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA