x
Tomas Barfod: Love Me

Tomas Barfod
Love Me

Tomas Barfod: Love Me

GAFFA

Album / Secretly Canadian
Utgivning D. 2014.06.09
Recenserad av
Veronica Larsen

Tomas Barfod bör du lägga på minnet om du inte redan har gjort det. Den danske houseproducenten hittas på skivbolaget Secretly Canadian, där även bland annat Antony And The Johnsons, Major Lazer och The War On Drugs huserar. Att Barfod kan bli minst lika populär och nå liknande framgångar som sina kollegor håller jag hårda tummar för. Love Me är ett praktbygge, där varje tegelsten fogats in på rätt ställe. Det blir inte heller tråkigt då Barfods förmåga att variera de röda nyanserna är stor. Det är mjuk dans, varm house och elektronisk pop sammanfogat med det finaste murbruk du kan tänka dig.

Skivan har sex stycken gästvokalister. Mest utrymme får Nina Kinert på fyra spår. Ett klokt val av Barfod, för jag tror inte att det undgick någon efter hans förra album Salton Sea (2012) att dessa två ihop är en lyckosam kombo.

"Fantastisk house" sa GAFFA:s Fredrik Franzén om 2012 års skiva och gav en femma i betyg. "Fantastisk house" kvittrar Härmsångaren från sin gren i år. Barfod imponerar återigen. Love Me är ett album som får oss att älska honom ännu mer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA