x
Hercules And Love Affair: The Feast Of The Broken Heart

Hercules And Love Affair
The Feast Of The Broken Heart

Hercules And Love Affair: The Feast Of The Broken Heart

GAFFA

Album / Moshi Moshi
Utgivning D. 2014.05.26
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

Problemet med alla storheter är att man jämför dem med deras tidigare verk. Allra helst skulle man vilja ha en tidsmaskin och spola tillbaka tiden till innan monsterhitten Blind för första gången nådde trumhinnorna. Men nu när möjligheten inte existerar får man ta besvikelsen för vad den är.

Att kliva in i det kaos som Hercules & Love Affair dukar upp är som att komma hem till någon för första gången. En discokula flimrar i taket och man måste kliva över högar med festkläder innan man kommer fram till ett bord där någon har strött ut diabilder i ett mystiskt mönster. Det är lika mycket frågetecken som utropstecken, det är lika mycket nytt som gammalt och det är lika mycket efterfest som vardag.

Med en mix av sävliga röster till ett upp-tempo beat, staplade ekon och en ständig strävan framåt krockar ingenting i musiken med den egna resonansen. Och det kanske är just det, att det slinker ned för lätt i kroppen. Det möter inget motstånd. För även om Hercules & Love Affair är bland det roligaste och mest lättsmälta man kan lyssna på så krävs det ibland lite mer.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA