x
Marlene: Indian Summer EP

Marlene
Indian Summer EP

Marlene: Indian Summer EP

GAFFA

EP / Sony
Utgivning D. 2014.05.16
Recenserad av
Emil Viksell

Marlene har tidigare jobbat som låtskrivare och bland annat åkt på turné med Kim Cesarion. Att tala om en veteran är kanske att överdriva, men hon har i alla fall varit med ett tag. Singeln Bon Voyage har också snurrat friskt i radio.

Det rör sig om elektronisk och beatsmättad pop med R&B-känsla. Ibland sträcker sig Marlene också mot den mer klassiskt mustiga powerballaden, sådana som förr gjordes av Whitney Houston eller Mariah Carey. Nu kommer de ofta, som här, i ett slags Rihanna-tappning. Marlene har nämnt Active Child som inspiration. Sådana suggestiva djupt synthiga ljudmiljöer och kreativa höjder kommer vi givetvis aldrig upp i, det som händer här händer på ytan.

Därtill är det ganska trötta poptexter av generiskt slag. Det är svårt att hitta något unikt i tilltalet. Stay Awake låter verkligen som något vi har hört förut. Visst finns det vissa stråk som är bra, till exempel den sugande basen, som kommer fram ibland. Och sommarkänslan i Indian Summer är härlig. Det är snyggt, det är genomarbetat, ja, det funkar. Men det är tyvärr för lite för att skaka om på det där sättet musik verkligen kan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA