x
Rival Sons: Great Western Valkyrie

Rival Sons
Great Western Valkyrie

Rival Sons: Great Western Valkyrie

GAFFA

Album / Earache Records
Utgivning D. 2014.06.04
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Först lär man sig hantverket och sedan låter man kreativiteten flöda utan gränser. Där är receptet för en musikupplevelse som inte är fastspikad på en stentavla med normer, utan som uppstår i samspelet mellan inlevelse och utlevelse.

Rival Sons anser själva att musikens ska spelas in med så få omtagningar som möjligt. Så är det ju även i livet för övrigt, inte kommer våra livs starkaste upplevelser som en följd av enträgna repetitioner. De bästa stunderna är de som bara händer, som när Jay Buchanans röst vibrerar av känsloladdad styrka, som en blandning mellan desperation och glädje. Tillsammans med sina medspelare vågar han satsa och ta uppfriskande risker, tömma ut sig totalt för att på nytt kunna fyllas med ny energi till nästa explosion av blått och svart.

De fortsätter att vara både primitivt raka och friskt experimentella i samma andetag. På skivomslaget syns bandmedlemmarna prydligt uppradade som om de vore misstänkta brottslingar, men i musiken har de sannerligen slagit sig fria. Dags att röst, riff och vitala trumslag får sprida ekon in i framtiden och slippa jämföras med stjärnor som råkade hinna tändas innan Buchanan nådde sitt eget ljus.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA