x
Luna Green: Swedish Strawberries

Luna Green
Swedish Strawberries

Luna Green: Swedish Strawberries

GAFFA

Album / National
Utgivning D. 2014.05.07
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Redan ett halvår efter den självbetitlade debuten är Luna Green tillbaka med uppföljaren Swedish Strawberries. En skiva vars innehåll består av en rökig, drömsk bärkompott.

Det är ovanligt att en artist redan ett halvår efter sin debut släpper sin uppföljare. I Luna Greens fall känns det helt rätt. Rent stilistiskt var debuten en aning fyrkantig. Melodiös och finstämd absolut, men siktet var fastlåst på att presentera en musikalisk riktning. Att lyssna på Swedish Strawberries innehåll är istället att göra en musikalisk resa. Det gäller inte minst det rökiga titelspåret som andas amerikansk söder. Några spår senare dyker Chrystal Hall upp, en låt som uppkom när sångerskan en natt blev inlåst vid en pool i Kyoto. Med det i bakhuvudet är det extra roligt att ta sig igenom låtens landskap som med harpor och stråkinstrument läckert för tankarna till Japan utan att låta konstlad.

En jazzig Lana Del Rey. En nedtonad Miss Li. En nynnande Amanda Jenssen. En sexig Anna von Hausswolff. Alla stilistiska artister vars röster Luna Green iklätt sig och gjort till sina egna på nya skivan. Där hennes debut andades jazz och släpighet bjuder uppföljaren på skaparlust och nyfikenhet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA