x
Röyksopp & Robyn: Do It Again

Röyksopp & Robyn
Do It Again

Röyksopp & Robyn: Do It Again

GAFFA

Album / Dog Triumph
Utgivning D. 2014.05.28
Recenserad av
David Gustavsson

Robyn följer upp sin hyllade albumtrilogi Body Talk från 2010 med ett minialbum tillsammans med norska elektronikaduon Röyksopp. Skivan är ett i raden samarbeten som Robyn gjort med norrmännen sedan hon gästsjöng på deras The Girl And The Robot.

Do It Again rör sig i gränslandet mellan experimentel dansmusik och listpop. Öppningsspåret Monument är tio minuter varm, mustig och släpig jazzelektro. Svepande och omfamnade synthmattor bäddar in Robyns lena och souliga röst, och halvvägs in i låten glider en väsande saxofon försiktigt in i ljudbilden.

Sayit är istället en klubbig, hård och rak techhouserökare som påminner om Robyns Don't Fucking Tell Me What To Do. Den hämtar också inspiration från Kraftwerks Numbers där en robotröst rabblar siffror. I det här fallet säger en robotröst "I want you" varpå Robyn svarar "I want you too". Housiga titelspåret låter som en stompig mix av The Girl And The Robot och With Every Heartbeat. Do It Again är en given och stabil hit men känns inte särskilt nyskapande.

Albumet växlar sedan ner i tempo med Every Little Thing, en slätstruken elektropoplåt utan minnesvärda melodier. Inside The Idel Hour Club är däremot en mäktig avslutning som anknyter till Monument. Den släpiga rytmen, de svävande synthljuden och blåsinstrumenten återvänder. En dubbig bastrumma pulserar under ljudmassan som genomborras av en djup och raspig acid-housedoftande basgång som sakta ringlar sig fram likt en ål i ett hav av sirap.

Do It Again är ingen helgjuten skiva men bjuder på flera fina ögonblick som gör en sugen på mer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA