x
Anna Ahnlund: Omnejd

Anna Ahnlund
Omnejd

Anna Ahnlund: Omnejd

GAFFA

Album / Havtorn
Utgivning D. 2014.06.04
Recenserad av
Daniel Horn

Ibland vill man bara krypa in i det igenkännbara. När allt annat runtomkring är oförutsägbart, kallt och rått – trots att celsius är på plussidan – så går gärna den där själen in i dvala; låter sig lindas in i bomull.

Det är då Anna Ahnlund kommer in i bilden. Hon gör musik som välkomnar. När det allmängiltiga här behandlas blir lyssnaren allt annat än uttråkad. Det är psykedeliskt, yep. Proggigt, javisst. Toner som har spelats in och ut flera gånger om, absolut. Men Anna viftar bort dammet. Kanske är det rösten som får mig att tänka på något annat. Kanske är det hennes förflutna i Ripple & Murmur, för här finns en vilja till förändring mitt i det stiltje som musiken på något sätt vill förmedla.

Det lyfter som mest i Varulv. I den leker Anna fritt med sin röst. Mer av den varan på Omnejd och vi hade haft att göra med en svensk popklassiker. Men potentialen finns och sker i detaljerna. Proffsig progg är en alliteration som relativt bra sammanfattar den här solodebuten. Om vill du ha mer av Dungen, Anna Järvinen och höra något som ibland kan jämföras med en mer tillbakalutad Linnea Henriksson, då bör du stilla dina sinnen med Omnejd för en stund.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA