x
Howling Bells: Heartstrings

Howling Bells
Heartstrings

Howling Bells: Heartstrings

GAFFA

Album / Birthday
Utgivning D. 2014.06.02
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Australiensiska Howling Bells har på sina tidigare album ofta haft något underliggande stråk som gjort dem intressanta, om än inte ohejdat attraktiva. Det har funnits en dynamik och bredd i både musik och framförande som bidragit till att göra de 90-talsindiedoftande låtarna något mer än de kanske egentligen varit.

Tyvärr finns inte mycket av den där dynamiken och charmen kvar på samma sätt på deras fjärde fullängdare. Istället får musiken klara sig själv, vilket den sällan helt mäktar med. Det är som att både bandet och låtarna trätt in i en fas av vuxen mognad, vilket har en avgörande betydelse för det lekfulla, för det naiva, för att ta allt bortom det ofta rätt trötta intrycket. Det är som att ett fantasilöst allvar ligger som ett täcke över låtarna, över produktionen, över allt.

I ett par stunder finns något som ändå pekar framåt, som kan ta bandet bortom det stillastående stampandet det nu känns som, men inte tillräckligt för att göra Heartstrings mer än en stilla axelryckning. Kanske nästa gång?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA