x
Fink: Hard Believer

Fink
Hard Believer

Fink: Hard Believer

GAFFA

Album / Ninja Tune
Utgivning D. 2014.07.14
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Fin Greenalls trio Fink har varit med ett tag nu. Beroende på hur man räknar är detta deras åttonde album, och de tidigare har ofta präglats av en slags rustik blues- och singer-songwriterkänsla med där också Greenalls DJ-karriär märks av i arrangemang och låtskrivande.

På sätt och vis känner man igen allt det där även på Hard Believer, men här med ett lite mörkare anslag än tidigare, både i ton och i melodi, och det är något som Fink vinner väldigt mycket på. Där man tidigare kunnat ana en återkommande, återvinnande och upprepande tendens, öppnas nu marken och de långa, suggestiva, monotona ljudlandskapen närmar sig oftare något djupare, en dynamisk svärta.

Att sedan förra årets livealbum tillsammans med Royal Concertgebouw Orchestra verkar ha satt sina spår i en större ljudbild, en som rör sig mot de stora arenornas Radiohead- och Coldplaykonserter är inte alltid helt lyckat, det känns som att de är nära att blåsa upp kostymen så mycket att den faller av ibland. I slutändan är det dock det dovare anslaget och låtarna man tar med sig från albumet. Det man minns. Det viktiga.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA