x
Josefin Öhrn + The Liberation: Diamond Waves

Josefin Öhrn + The Liberation
Diamond Waves

Josefin Öhrn + The Liberation: Diamond Waves

GAFFA

EP / Gone Beyond
Utgivning D. 2014.05.28
Recenserad av
Daniel Horn

Det går bra nu för svensk psykedelia. Art Tyrant, Anna Ahnlund, Ebbot Lundbergs pånyttfödelse, Les Big Byrd. Inte konstigt att Psykjunta känns som årets mest relevanta festival. Jag kan fortsätta ett tag till med att spotta namn, men väljer att stanna till vid Josefin Öhrn + The Liberation och deras EP Diamond Waves.

När du går in för att borra ner dig i den där kalejdoskop-krukans fuktiga jord bör du samtidigt fundera lite på varför du gör det. Vad kan du tillföra? Det verkar som att Josefin faktiskt har tänkt till innan det blivit dags att släppa sinnet fritt. Istället för att rusa rakt in i ruset jobbar hon med dynamik. Visst låter det ibland Hope Sandoval – Mazzy Stars vackra tomgångspop – men med en annan sorts släpighet. En friskare fläkt. Ett piggare The Clientele och så vidare.

Enda invändningen till det här är just längden. Hur EP-formatet i vissa sammanhang mer stjälper än hjälper. Jag vill ha en fullängdare med Josefin, ett verk att flumma in i under en längre tid. Det kommer bara att göra musiken ännu godare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA