x
Devon Williams: Gilding The Lily

Devon Williams
Gilding The Lily

Devon Williams: Gilding The Lily

GAFFA

Album / Slumberland Records
Utgivning D. 2014.06.02
Recenserad av
Linn Jannesson

Det är som om det viktigaste saknas men att allt annat finns där. Det är så det känns med Devon Williams Gilding The Lily. Melodierna, sången, gitarrerna – inget är egentligen dåligt men hur långt räcker det? Sällan jättelångt.

Williams har tidigare frontat i punkrock-bandet Osker och spelat gitarr i drömska folkpop-gruppen Lavender Diamond. Nu presenterar den LA-baserade musikern sin tredje popskiva i eget namn. Och han gör det som en hopplös romantiker.

Det är fint på utsidan men Williams låter oss inte riktigt komma in. Vi lämnas kvar halvvägs. Den viktigaste komponenten är inte där och vi hittar inte utan den. Komponenten som är detsamma som anledningen till att vi tar del av musik (och annan konst) överhuvudtaget. För att vi vill känna något. Bli berörda in på djupet.

All I Have To Do är det som kommer närmast det fulländande, det som tar sig längst in. Den dynamiska Deep In The Back Of Your Mind som för oss tillbaka till 80-talspoppen gör sig också bra. Men bäst är det helt enkelt när Williams har skalat bort de yttersta lagren för det är då vi kommer närmast det som i slutändan faktiskt betyder något – känslan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA