x
Principe Valiente: Choirs Of Blessed Youth

Principe Valiente
Choirs Of Blessed Youth

Principe Valiente: Choirs Of Blessed Youth

GAFFA

Album / AF Music
Utgivning D. 2014.06.06
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Principe Valientes fullängdsdebut bjöd på en rejäl dos nostalgi, tillbaka till det tidiga 80-talet, till svensk synth, och new wave-era och till bortglömda Strandedsinglar. Detta dessutom utan att kännas efterapande, utan med ett eget uttryck. Sedan dess har de inte bara förfinat och utvecklat soundet, utan går dessutom in djupare i mörkret.

Under de senaste åren har de bland annat spelat på gothfestivalen WGT och öppnat åt Bauhaus frontman Peter Murphy, och det känns som ett naturligt avstamp till soundet på deras andra album. Det låter som att de tagit sig än längre in i 80-talsgothen; det låter mörkt, episkt, både intensivt och sakralt.

Fortfarande finns den signifikanta 80-talstouchen, men nu också långsammare, mörkare. Stranded-referenserna går över till att nästan bli lättare flörtar med exempelvis Clan Of Xymox och Cocteau Twins. Man liksom översköljs av referenser till den historiska eran på nytt, återupprepande, på gott och ont. Men Principe Valiente lyckas göra en del av historen till sin, göra det forna till det nuvarande. Igen.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA