x
Trash Talk: No Peace

Trash Talk
No Peace

Trash Talk: No Peace

GAFFA

Album / Trash Talk Collective/Odd Future
Utgivning D. 2014.05.30
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

I en handfull städer i USA, på en handfull väggar, har graffiti-konstnärer använt flera meter höga mallar för att skriva upp en programförklaring. Det står, kort och gott, No Peace. Mantrat tillhör Trash Talk, som har åter upptäckt, och således även återupptäckt, värdet i att på ett sätt eller annat återgå till det som gjorde bandet till ett hardcoreband som uppmärksammas långt utanför hardcore-kretsar.

Gruppen behöver behålla sin intensitet utan att tappa sin musikaliska riktning, eller sin aggressivitet, eller sin produktionsmässiga kvalitet. Allt detta var intakt när Trash Talk seglade upp på hajp-vågen med Eyes & Nines och Awake från 2010 och 2011, och detta var utbytt helt på det betydligt mer tafatta albumet 119 från 2012.

Så, på No Peace är det instrumentala återigen mer vässat, producerat för att lyfta fram allt var för sig, och riktat mot mer traditionella hardcore-rötter, men också rikligt influerat av närliggande genrer som anammar ännu mer spastiska strukturer liksom helt vanlig rock.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA