x
Deadheads: This Is Deadheads First Album (It Includes Electric Guitars)

Deadheads
This Is Deadheads First Album (It Includes Electric Guitars)

Deadheads: This Is Deadheads First Album (It Includes Electric Guitars)

GAFFA

Album / Ghost Highway
Utgivning D. 2014.05.10
Recenserad av
Tomas Lundström

När Göteborgskvartetten Deadheads debuterar i albumformatet gör man det med stort självförtroende i en kostym som sitter som skräddarsydd. This Is Deadheads First Album (It Includes Electric Guitars) levereras med en sådan självklarhet att det är svårt att tro att det verkligen är en debut.

Stadigt förankrad både i nutid och dåtid bjuder albumet på välspelad och synnerligen energisk rock'n'roll, där drivet och stöket känns genuint.

Den samtida nerven i svallvågorna efter The Hellacopters är tydlig och Deadheads är ytterligare ett band som följer i ledet, men som verkligen står på egna ben. Tydligast blir det när det skickas kärleksfulla passningar bakåt till gamla hjältar som Chuck Berry eller sorgligt underskattade Status Quo (lyssna på plattorna från första halvan av 1970-talet!).

Rappa Rock & Roll är lika mycket varudeklaration som den är plattans bästa spår, men även Freak Out och signaturspåret Deadheads sätter sig direkt. Venom bjuder på lite lugnare tempo och inslagen av såväl piano som munspel kryddar skivan perfekt. En utmärkt platta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA