x
Manic Street Preachers: Futurology

Manic Street Preachers
Futurology

Manic Street Preachers: Futurology

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2014.07.07
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Walesarna har en tendens att ständigt röra sig framåt, deras senaste skiva låter aldrig som deras förra och det har alltid varit deras starkaste kort. Det har också ofta lett till att deras utgivning varit väldigt ojämn.

Därför är det ingen överraskning att Futurology är raka motsatsen till den elgitarr-fria och souliga Rewind The Film som kom förra året. Detta är dock inte den taggiga och stökiga gitarrskiva som först utlovades. Det är något mycket mer spännande, en väldigt europeisk disco/postpunk/kraut-doftande popplatta. Det är modernt, spännande och riktigt bra. Det är en skiva av ett band som inte bryr sig om hits eller radio längre utan bara spelar det de vill och det som kittlar dem.

Det är inte heller The Holy Bible part 2 fastän det i år är 20 år sedan det mästerverket släpptes, och det är bara bra. The Holy Bible kom under en annan tid av andra människor och det skulle inte kännas rätt att fortsätta på det spåret. Nej det här är en skiva av några musiker som vet precis vad de kan och var de befinner sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA