x
White Fence: For The Recently Found Innocent

White Fence
For The Recently Found Innocent

White Fence: For The Recently Found Innocent

GAFFA

Album / Drag City
Utgivning D. 2014.07.22
Recenserad av
Daniel Andersson

Tim Presley aka White Fence har sedan 2010 släppt ett flertal omsusade psykedeliska hemmainspelningar, men denna gång har Presley valt att klä sina låtar i studioskrud. För tidskriften Spin berättar han att: "I knew they where good but they weren't working in that capacity. I don't know what the deal was. It was like my room turned on me". Ett lagom flummigt uttalande för en 60-talsinspirerad psykrockare med San Francisco som födelsestad – bor emellertid i L.A. sedan ett antal år tillbaka. Och det märks att Presley inspirerats av sin nya hemstad, även om psykedeliska utsvävningar fortfarande är en del av musiken.

Tillsammans med vännen och kollegan Ty Segall har Presley sopat distinfluenserna under mattan, för att istället satsa på en klarare och mer lättillgänglig ljudbild. Melodierna når på så sätt nya höjder och pianoklinkade Raven On White Cadillac kan John Phillips från Mamas And The Papas ha nynnat på redan 1969 – förmodligen på en morgonpromenad vid Malibu Beach.

Helheten och sammansättningen är utsökt, musiken andas odödlighet och det är lätt att stå stum inför det musikarkiv som Presley öppnar genom sitt sjunde soloalbum. Han undviker dock att bli en meningslös arkivarie, som bevarar, men inte tillför. Presleys musikaliska skicklighet och begåvning hjälper honom att stå på egna band.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA