x
Siinai: Supermarket

Siinai
Supermarket

Siinai: Supermarket

GAFFA

Album / Splendour
Utgivning D. 2014.06.17
Recenserad av
Andreas Fällman

En personlig önskan jag uttryckte i min recension av finska Siinais eminenta debut Olympic Games från 2011 (som i ärlighetens namn förtjänade ett högre betyg) var att uppföljaren också skulle vara en temaskiva. Som ett brev på posten levererar de Supermarket, en temaskiva om supermarknader. En skiva om köpbegär och irrandet genom ändlösa hyllmeter av massproducerade dagligvaror. Mind blown.

Bandet har dock tonat ned krautrocken och övergått till något mer neopsykedeliskt och elektroniskt. Inte helt olikt postrockarna i Maseratis ljudbild faktiskt. Så istället för det sedvanliga rockdrivet bjuds vi denna gång på stadigt strängplockande och rullande trummor till en bakgrund av massiva synthlandskap.

Resultatet är en svårtolkad fältstudie i konsumtion, där tonen växlar mellan det triumferande och drönande repetitiva. Det är mer säreget än debuten men paradoxalt nog även en gnutta anonymt. Frågan är bara: hur gör den sig i öronen nästa gång man styr kundvagnen framför sig, frenetiskt letandes efter nästa kap?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA