x
Chicks On Speed: Artstravaganza

Chicks On Speed
Artstravaganza

Chicks On Speed: Artstravaganza

GAFFA

Album / Chicks On Speed Records
Utgivning D. 2014.06.27
Recenserad av
Emelie Fredriksson

För Chicks On Speed är musik ett vapen, ett instrument att föra ut budskap med. Senaste plattan bjuder på autofunk, electrogångar och fulsång. Samt Yoko Ono och Julian Assange.

Chicks On Speed är inget renodlat band. Det är lika mycket ett konstprojekt som iscensätter installationer och designar kläder. Melissa Logan och Alex Murray-Leslie har sedan starten 1997 utmanat musikvärlden genom att blanda electro med spoken word utan att bry sig varken om kritiker eller musikkåren. På Artstravaganza bjuder bandet på politiska budskap, snabba beats och ibland väldigt långa spår. Låten Time (Strobe Light), där gruppen flörtar med The Knifes tongångar är tolv minuter lång. Det är även en låt som är signifikant för deras senaste skiva, då den visar att gruppen har hängt med i electroscenens utveckling under de senaste åren.

Samtidigt som den här skivan bjuder på en hel del funkgångar, kan man även höra influenser från band som Röyksopp, The Gossip och Lady Gaga. Ett av skivans bästa spår är faktiskt synthiga covern på Talking Heads Burning Down The House.

Chicks On Speeds Artstravaganza är inte bara en skiva, utan ett multimediaprojekt, ett antal appar och en film. Musiken på skivan är ett konstprojekt, så förbered dig på fulsång och långa tal om Hamlet. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA