x
Martyrdöd: Elddop

Martyrdöd
Elddop

Martyrdöd: Elddop

GAFFA

Album / Southern Lord
Utgivning D. 2014.07.21
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Martyrdöd är den där kroppsbyggaren på gymmet ingen vågar prata med. Hen som gör sina latsdrag och bicepscurl utan att hävda sig. Uppbyggd på torrstekt kyckling och ris sju dagar i veckan. Alla tittar beundransvärt men ingen vågar konfrontera. Medan posörerna systematiskt struntar i benövningarna och enbart tränar pectoralis major arbetar Martyrdöd målmedvetet med hela kroppen. Martyrdöd är ingen periodare som går till gymmet innan krogen. Inte heller sätter Martyrdöd på sig ett Acne-linne och står på uteserveringarna och beställer in hallondrinkar. 

Under den massiva kroppen döljer sig däremot en go krambjörn. En person som inte gör en fluga förnär om inte hen trycks in i ett hörn. Då smäller det. Martyrdöd blir En Jobbig Jävel

Med femte albumet har de d-taktsfasta melodiska kängpunkarna blivit scenens Magnus Samuelsson (eller Anki Öberg). Det metalliska ursinnet bränner i skinkorna likt ett set squats. Albumets melodier är linimentet som svalkar. Elddop är ett naturligt krutpaket som aldrig knaprat ryssfemmor. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA