x
Iron Maiden: Panorama, Bråvalla, Norrköping

Iron Maiden, Panorama, Bråvalla, Norrköping

Iron Maiden: Panorama, Bråvalla, Norrköping

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Publikhavet känns inte riktigt så massivt som jag hade väntat mig när Iron Maiden påannonserar sin konsert med UFO:s Doctor Doctor, men det handlar inte om att det är dåligt med folk, snarare en bra scen rent logistiskt sett ur publiksynvinkel. Man hör och ser bra oavsett var man står, inbillar jag mig. Åtminstone gjorde jag det.

Vad Iron Maiden bjuder på är knappast någon hemlighet och den låtlista som har florerat på nätet från tidigare stopp på sommarturnén följs till punkt och pricka. Möjligen är den rosa hatt som Bruce Dickinson bär vid ett tillfälle ett spontant inslag, men i övrigt följer de sin matchplan.

Och det är precis det Iron Maiden ska göra. De har lärt sig att publiken – som numera inte bara består av hängivna Iron Maiden-fans, utan lika mycket av vanliga Svensson – vill veta vad de får och förväntar sig att få just detta. Och det är detta som Iron Maiden bjuder på.

Spelningen är en bra dag på jobbet för både bandet och publiken och huruvida det blir magiskt eller inte beror snarare på personliga omständigheter hos den som lyssnar än något annat. För egen del inträffar detta när Seventh Son Of A Seventh Son dras av, en låt jag verkligen har väntat på att få höra Iron Maiden spela. Påföljande Fear Of The Dark är dessutom en massiv allsångsupplevelse och där och då kulminerar konserten.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA