x
The Hives: Luna, Bråvalla, Norrköping

The Hives, Luna, Bråvalla, Norrköping

The Hives: Luna, Bråvalla, Norrköping

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Hur är tillståndet med The Hives efter alla turer i Tambourine-härvan? Mångmiljonbråket är onekligen något som måste ha påverkat The Hives både som band och som privatpersoner.

Och det är det som dyker upp i huvudet när spelningen på Bråvalla drar igång; The Hives saknar inledningsvis den där riktiga glöden, energin och glädjen som har genomsyrat varenda spelning bandet har gjort sedan starten.

Med det sagt är det inte en särskilt dålig spelning, tvärtom, det är bara att Fagerstakvintetten – för dagen utan basisten Dr Matt Destruction på grund av sjukdom – har en längre startsträcka än vad en är van vid.

För när bandet har blivit varma i kläderna, Nicholaus Arson har fått spela gitarr stående på knä några gånger och Howlin' Pelles friska kaxighet har fått härja fritt en stund känns allt som vanligt igen. Och det är bara att bocka och buga för hitkavalkaden som bandet bjuder på.

Howlin' Pelle far fram på sitt karaktäristiska vis, ränner ner till publiken gång efter annan och i något slags konsertmässigt klimax får han publiken att sitta ner och därefter crowdsurfar han ut i publikhavet och tillbaka. Där och då äger Howlin' Pelle Bråvalla.

Det går sällan eller aldrig att värja sig mot bandets energiska scenshow och Bråvalla-gigget – bandets enda festivalspelning i sommar – är inget undantag. Och att då glasklara spår som Patrolling Days och A.K.A.I.D.I.O.T inte spelas upp känns som en petitess i det stora hela. Bra gjort!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA