x
Mustasch: Juno, Bråvalla, Norrköping

Mustasch, Juno, Bråvalla, Norrköping

Mustasch: Juno, Bråvalla, Norrköping

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

När mörkret har sänkt sig över Bråvalla, åskovädren har dragit vidare och klockan har passerat midnatt är det dags för Mustasch att kliva på scen. Och man gör det med en enorm pondus direkt från första ackord. Med sina blytunga, bluesiga riff, en skitsnygg scenshow och hit efter hit är det en imponerande öppning som Göteborgarna med Ralf Gyllenhammar i spetsen svarar för. Och det är uppfriskande.

Receptet är måhända ganska simpelt; det är bredbent hårdrock som snackar mer med reptilhjärnan än något annat, men det är samtidigt det som är det fantastiska. Varför komplicera något om en inte behöver? Levereras det dessutom med sådan självklarhet som Mustasch gör på Bråvalla denna afton är mycket redan vunnet.

För egen del var det ganska längesedan som jag såg Mustasch och jag ska inte sticka under stolen med att jag hade mina tvivel på huruvida bandet kan hålla uppe intresset i en hel timme, men jag lägger mig platt. Mustasch är direkt skitbra denna kväll och att de har låtar nog att luta sig emot råder det inget tvivel om. The Mauler är det tyngsta jag har hört på Bråvalla hittills och det värmer ett hårdrockshjärta.

Tyvärr tramsas konserten bort en aning mot slutet. Småfåniga låten I Hate To Dance och bassolot sabbar en i övrigt finfin stund denna afton. Hade bandet knutit ihop säcken hade det här varit en klockren stund.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA